Polícia obvinila mladíka, ktorý v Poprade prepadával staršie ženy

15.02.2012 Poprad

Poprad 15. februára (TASR) - Popradský policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie pre zločin lúpeže a prečin krádeže voči 20 ročnému mužovi z Popradu. Hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Daniel Džobanik informoval, že mladík v Poprade prepadával staršie ženy.
\"Obvinený Popradčan mal 15. januára krátko po 6. hodine prepadnúť na sídlisku JUH III v Poprade 50-ročnú ženu. Na chodníku medzi areálmi základnej a materskej školy ju chytil za kabelku, ktorú mala prevesenú cez ľavú ruku a začal ju ťahať. Žena sa bránila, a keď sa mu naďalej nedarilo zmocniť sa kabelky, sotil do nej,\" uviedol Džobanik. Obvinenému sa následne kabelku podarilo vytrhnúť a utiekol preč. Vybral peňaženku, ktorú si nechal, a kabelku zahodil. V peňaženke mala poškodená peniaze, bankomatovú kartu a preukaz poistenca. Pri lúpeži utrpela žena drobné zranenie. Celková škoda bola predbežne vyčíslená na 65 eur.
\"Po zadržaní a vznesení obvinenia bol Popradčan umiestnený do cely policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby,\" dodal hovorca. V rámci vyšetrovania tohto prípadu policajti zistili, že mladík sa mal dopustiť aj ďalších troch podobných skutkov, pričom dva z nich sa stali tiež 15. januára. Okolo 8. hodiny na Ulici Jesennej v Poprade využil nepozornosť ženy kráčajúcej po chodníku a z pravej ruky jej vytrhol kabelku. Krádežou jej vznikla škoda viac ako 100 eur.
Toho istého dňa okolo 20. hodiny zase na Moyzesovej ulici za jedným z obchodných domov využil nepozornosť ďalšej staršej ženy a z pravej ruky jej taktiež vytrhol kabelku. Škoda bola v tomto prípade vyčíslená na takmer 90 eur. Prvého skutku sa však mal obvinený podľa Džobanika dopustiť ešte 7. januára na sídlisku JUH III v Poprade, keď okolo 6. hodiny prišiel k žene idúcej po chodníku na Jarnej ulici a taktiež jej ukradol kabelku. Spôsobil jej škodu vo výške 70 eur.
\"Obvinený Popradčan, ktorý je študentom istej strednej školy vo Svite, sa zameriaval predovšetkým na ženy vo veku od 50 do 60 rokov, ktoré boli v čase skutku bez sprievodu ďalšej osoby,\" dodal Džobanik.
 

Vyberte región